Keuze uit 3.440 vakanties

Header
<

Reisverzekering

Reisverzekering

Een reis- en annuleringsverzekering is belangrijk, zeker bij zwangerschap. Mocht er plots iets mis gaan waardoor jullie niet meer op vakantie kunnen, dan kan een annuleringsverzekering je in de meeste gevallen helpen. Op deze manier kan je een groot deel van jullie geld terugkrijgen. Naast de annuleringsverzekering is een reisverzekering absoluut van belang. Deze kan je gebruiken in geval van bijvoorbeeld diefstal van spullen, of het missen van een vlucht zonder eigen schuld, waardoor je elders moet overnachten. De reisverzekering zal dan een groot deel of het volledige bedrag vergoeden.
 

Deze verzekeringen worden altijd aangeboden bij een reis, maar controleer goed of een doorlopende reis/annuleringsverzekering misschien goedkoper is
dan een eenmalige reis/annuleringsverzekering. Hoe groot is de kans dat jullie na de bevalling snel weer op vakantie gaan? Bekijk de tarieven bij een reis en bij een doorlopende verzekering om een goede keus te maken.

Bekijk ook goed de zorgverzekering. Dekt deze ziekenhuisopnames in het vakantieland? Binnen Europa is dit meestal goed gedekt, daarbuiten kan dit anders zijn. Ook dit kan je regelen via een reisverzekering en/of je bij je normale zorgverzekeraar. Zeker als je zwanger bent is de kans groter dat je wellicht een korte ziekenhuisopname nodig hebt en dan kan je beter goed verzekerd zijn.